Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Σκληρές» οι ανταποκρίσεις των διεθνών μμε

euro keno

«Σκληρή» στην συντριπτική πλειοψηφία του ήταν η υποδοχή και ο σχολιασμός που επεφύλαξαν τα διεθνή μμε στην εναρκτήρια των προγραμματικών δηλώσεων ομιλία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα.

Με χαρακτηριστική περίπτωση το σχολιασμό εκ των κορυφαίων αρθρογράφων του Reuters Χ. Ντίξον, που έχει ειδικευτεί στο ελληνικό ζήτημα, ότι "εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ" τα διεθνή μμε προδικάζουν αδιέξοδο στο ελληνικό εγχείρημα. Επικριτικός ήταν και ο σχολιασμός από τους Financial Times που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "ένα από τα κυριότερα μηνύματα που έστειλε η ΕΕ στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να μην πραγματοποιήσει μη αναστρέψιμες δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κάτι που ο έλληνας πρωθυπουργός αγνόησε». Ωστόσο σε άλλο δημοσίευμα των FT σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία». Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι "η νέα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ζητήσει επέκταση, ενώ η Bild τιτλοφορεί με νόημα το άρθρο της: "Κρατάμε τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας μας".«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μέχρι και 15 δισ. ευρώ» έχει τίτλο το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας θέλει την χώρα μας να επείγεται να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές εντός 15 ημερών. Στη Γαλλία η L'Express επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.«O Τσίπρας θέτει τους δικούς του όρους έναντι των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη» γράφει ο Monde. Τέλος η πορτογαλική Jornal do Noticias επιλέγει να αναδείξει τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις: «Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις του Β' Παγκόσμιου Πολέμου».
Τα διεθνή μμε τώρα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις τοποθετήσεις των υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα αναμένοντας την «εξειδίκευση» των πολιτικών γραμμών που έθεσε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μέσα από ένα νέο γύρο ανταποκρίσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter