Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρουφάκης: Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ελληνικό πρόγραμμα

varoufakis 3

Πενταετές πάγωμα δανείων, αποδέσμευση από τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, αναμένεται να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον οποίο θα έχει συνάντηση σήμερα. Έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για ελάφρυνση του χρέους, δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η συμμετοχή των ολιγαρχών στα έσοδα του Δημοσίου, φαίνεται πως είναι το πρώτο σημείο σύγκλισης των δύο πλευρών, τα αποτελέσματα της συνάντησης των οποίων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Τις επόμενες μέρες ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ αλλά και κορυφαίους Ευρωπαίους ομολόγους του

Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει και συνάντηση με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, καθώς και με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε πρόσφατα «εύλογη», την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού δημόσιου χρέους που ζητά η ελληνική κυβέρνηση

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία της ευρωζωνικής μακροοικονομίας.

Τέλος, στις 11 Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, θα βρίσκεται στην Αθήνα, με σκοπό να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο, τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων, όπως και να προσφέρει τις εμπειρίες του στο θέμα της μείωσης του δημόσιου χρέους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter