Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: Στόχος μας ένα αποτελεσματικό κράτος χωρίς καπετανάτα

tsipras01

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση του κύρους της χώρας, της αξιοπρέπειας και του αισθήματος δικαίου του λαού, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως ανέφερε ο κ . Τσίπρας, είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επαναλειτουργία της οικονομίας, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση και η σύγκρουση με τα κατεστημένα δεκαετιών.

«Θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν με διάλογο, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Δεν θα φοβηθούμε συγκρούσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και λάθη. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει να αναμετρηθεί με τη σκληρή πραγματικότητα και θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού. Η ευθύνη είναι βαριά, θα προχωρήσουμε με σχέδιο, ισχυρή βούληση και με τη δύναμη της νωπής λαϊκής εντολής» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να φέρει διαφορετικό ύφος και ήθος στην εξουσία.

Επισήμανε, δε, ότι «ο λαός υποφέρει και απαιτεί από εμάς σεβασμό σε κάθε ενέργεια και πράξη, να ματώσουμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Ως πρώτο δείγμα γραφής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε το «μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, με μόνο 10 υπουργεία», το οποίο όπως είπε δεν ήταν απόφαση συμβολικού χαρακτήρα, αλλά η έναρξη της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Διοίκηση από το υψηλότερο επίπεδο.

Όπως είπε, στόχος είναι ένα κράτος αποτελεσματικό, με συλλογική λειτουργία, χωρίς καπετανάτα, που θα λογοδοτεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter