Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

tsipras kammenos

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, με πιθανό το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας. Αργότερα το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπάρχει και αίτημα για συνάντηση με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον κ. Καμμένο να συμμετάσχει στη κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. Δεδομένης της αμφίπλευρης άρνησης για συνεργασία από το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, πιθανότερο θεωρείται το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να ζητηθεί από το Ποτάμι να την στηρίξει ή έστω να δώσει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση..

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter