Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Αλέξης ΜώραληςΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονος.


Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της τελευταίας Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, οι Στρατιωτικές Αρχές της χώρας, φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου.
Με το πέρας του αγιασμού των υδάτων ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα ακόλουθα:
''Γιορτάζουμε σήμερα στον Πειραιά, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, την εορτή των Θεοφανείων. Υποδέχθηκα και καλωσόρισα τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρους φορέων σε μια πολύ ωραία και σεμνή τελετή. Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες. Από την πλευρά μου να πω, ότι είναι μια χρονιά δύσκολη και θα καταβάλλουμε προσπάθεια όλο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, ώστε να βελτιώσουμε τον Πειραιά, να προοδεύσει η πόλη, επ' ωφελεία των πολιτών και των δημοτών του Πειραιά. Να είστε καλά, καλή χρονιά σε όλους''.
Αντίστοιχα ο Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας τόνισε τα εξής: ''Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθώ το Φως της Δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας''.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Σύριζα συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, Παναγιώτη Κουρουπλή,τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη επισκέφθηκε το δημοτικό θέατρο.
Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε το θαυμασμό του για την πρόσφατη ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης του εξήγησε το θέμα της εξασφάλισης της επιδότησης προκειμένου το κτίριο να μπορεί να εξασφαλίσει τα λειτουργικά του έξοδα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης μίλησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δικαστικό μέγαρο που πρόκειται να στεγαστεί στο κέντρο της πόλης, στο εγκαταλελειμμένο για χρόνια οικοδόμημα της Ραλλείου. Ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε ευχές με όλους τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων ενώ είχε και κατ ιδίαν συνομιλία με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Εξ άλλου ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος δήλωσε: ''Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Θέλω να ευχηθώ Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και σε όλες και σε όλους μας το Φως της λογικής''.
Επίσης ο Γιάννης Τραγάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος τελευταίας Βουλής εξερχόμενος του χώρου της τελετής του αγιασμού των υδάτων δήλωσε τα ακόλουθα:
''Χρόνια Πολλά και καλά με υγεία σε όλον τον ελληνικό λαό. Εύχομαι το Φως των Θεοφανείων να φωτίσει όλους μας για το καλό του τόπου. Ενωμένοι, να πάμε όλοι μαζί''.
Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και βουλευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά
Μετά την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέθεσε δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter