Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Σε πρόωρες εκλογές η χώρα

vouli 367

Δεν κατέστη εφικτή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 ψήφους, ούτε στην τρίτη ψηφοφορία, καθώς οι ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα ήταν 168, ενώ «ΠΑΡΩΝ» ψήφισαν 132.

Ειδικότερα, οι ανεξάρτητοι Λυκούδης, Ψαριανός, Μελάς, Οικονόμου, Νταβρής, Ιατρίδη, Αηδόνης, Γιοβανόπουλος, Κατερίνα Μάρκου ψήφισαν Σταύρο Δήμα, όπως και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.

Στο «παρών» επέμειναν ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Νίκη Φούντα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Νίκος Τσούκαλης.

Το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί σε πρόωρες εκλογές τη χώρα, η ημερομηνία των οποίων θα οριστεί στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο το οποίο ξεκινά στις 14:00 μ.μ. με πιθανές ημερομηνίες την 25η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την αντικατάστασή του.

Δήλωση Κορκίδη για την προσφυγή στις κάλπες

«... Η ώρα κορυφαίας ευθύνης για τους ''300'' στην τελευταία και άκαρπη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ, όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον κατέληξε στη λύτρωση όλων, με την διάλυση της χειρότερης Μεταπολιτευτικής Βουλής στη κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα.

Εκείνο που τελικά κρίθηκε με τη σημερινή ψηφοφορία είναι η επιλογή των εκπροσώπων του λαού στη Βουλή, να μην ανταποκριθούν στην εκλογή ΠτΔ και να επιλέξουν να μεταθέσουν την ευθύνη των πολιτικών εξελίξεων στον ελληνικό λαό.

Ας ελπίσουμε ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, θα λειτουργήσει ως μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας για την αναγκαιότητα αλλαγής της περιοριστικής πολιτικής, κάτι που μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στην ελληνική αγορά.

Στη Δημοκρατία μπορεί να μην υπάρχουν αδιέξοδα, στην οικονομία όμως υπάρχουν. Οι έλληνες μικρομεσαίοι, πάντα σεβόμαστε κάθε δημοκρατική διαδικασία, έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και σαφέστατα εμπιστοσύνη στη κρίση των απλών πολιτών να αποφασίζουν ώριμα...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter