Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: Το Μέγαρο Μαξίμου «κινεί τα νήματα της ανωμαλίας»

tsipras1

Για «παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, εν μέσω της υπόθεσης Χαϊκάλη.


«Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια -για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας» δήλωσε οι κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας αναφερόμενος εμμέσως στις καταγγελίες των ΑΝΕΛ:
«Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων. Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη φράση που ακούγεται στην καταγγελία «Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου» για να σημειώσει: «Μία φράση όλη η ιστορία της διαφθοράς. Μία φράση όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης. Μία φράση όλη η ιστορία του δικομματισμού και της διαπλοκής» και επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι για όλα όσα έγιναν «δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικές ευθύνες, θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες».
Ο κ. Τσίπρας εξήρε το γεγονός ότι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατάφερε να βρει, παρά τα προβλήματα, το ποσό των 3.000.000 για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά και τόνισε: «Αυτή είναι η αριστερά και αυτά τα πρώτα δείγματα γραφής της.
Και δείτε ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν:
Το ίδιο ποσό, 3 εκ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και στα περί «πολιτικής αβεβαιότητας» της κυβέρνησης, απάντησε πως υπάρχει μια «πολιτική βεβαιότητα» ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι θέλει να κάνει τις εκλογές μέσα σε κλίμα «τρομοκρατίας» και «κινδυνολογίας» και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ακολουθήσει σε αυτόν τον «ολισθηρό δρόμο» και θα δείξει ψυχραιμία, με σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να κηρύξουν «εκτός νόμου» τον φόβο.
Πριν την ομιλία του στη σύσκεψη ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον οικισμό Πόρος, στην περιοχή Φερών, που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του ποταμού Εβρου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τάχθηκε υπέρ της τριμερούς διακρατικής συνεργασίας (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία), προκειμένου να βρεθεί λύση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για την εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την Αλεξανδρούπολη απευθύνθηκε στη γειτονική Τουρκία και σημείωσε: «Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία, βασισμένες στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι εντάσεις, οι προκλήσεις και τα τετελεσμένα δεν βοηθάνε. Τα σύνορα της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».
Για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μίλησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης.
Μετά την ομιλία του κ. Λαμπάκη, που έθεσε με οξύτητα τα προβλήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαριτολογώντας: «Ο δήμαρχος τα είπε όλα. Κι αν τα λέει αυτά ο δήμαρχος που προέρχεται από τη δεξιά, τι να πω εγώ που προέρχομαι από την Αριστερά;»
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter