Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκλογή ΠτΔ: Ολοταχώς προς τη δεύτερη ψηφοφορία

dimas stavros 1

"Tα πάντα ρει". Σχεδόν ως αναμενόταν εξελίχθηκε η πρώτη από τις τρείς κατά σειρά ψηφοφορίες που έχουν προσδιοριστεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Προ ολίγου η περατωθείσα διαδικασία με ονομαστική ψηφοφορία απέφερε 160 θετικές ψήφους και 135 «παρών».

Οι επόμενες δύο ψηφοφορίες πρόκειται να διεξαχθούν μέσα σε ένα «πυκνό», όπως χαρακτηρίστηκε «πολιτικό χρόνο» όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν σε ένα ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό. «Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» ανέφερε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας. Και οι τρείς ψηφοφορίες έχουν συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς απόψε στη Βουλή τα ξένα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχεδόν υπερτερούσαν σε αριθμό των ελληνικών με τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία να δίνουν σε «τίτλους κορυφής» το αποτέλεσμα συνοδευόμενο από ανταποκρίσεις έξω από το Ελληνικό κοινοβούλιο.
Με το οικονομικό σκηνικό να ρευστοποιείται οι επόμενες ψηφοφορίες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν την Ευρώπη να «κρατήσει την αναπνοή της» αφού οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν ιδιάζουσα σημασία για τα τεκταινόμενα στην ευρωζώνη, το ευρώ αλλά και γενικότερα τη «συνοχή» της ΕΕ η οποία, σύμφωνα με μερίδα οικονομικών αναλυτών παγκόσμιας εμβέλειας, μπορεί και να βρίσκεται ενόψει μίας νέα κρίσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter