Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Ρ. Δούρου με Γ. Μώραλη

douroy-moralis

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακές προοπτικές σε σχέση με το ΠΕΠ Αττικής.

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι τα σχέδια να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και δυνατότητα άμεσης υλοποίησης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε αναλυτικά το αναπτυξιακό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο έχει ως στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης, με σκοπό να γίνει ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη-λιμάνι.

Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών το επόμενο εξάμηνο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του Δήμου να συμβαδίζει με τις προτεραιότητες και την εφαρμογή του προγράμματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter