Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Υ.Ν.Α. ο Αβραμόπουλους

avramopoulos-varvitsiotis-22

Λεπτομερή ενημέρωση επί του συνόλου των θεμάτων αλλά κυρίως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λ.Σ. μέρος του οποίου είναι εντεταλμένο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, λαμβάνει αυτή την ώρα ο αρμόδιος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υ.Ν.Α.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεναγήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων, όπου υψηλόβαθμα στελέχη του τον ενημέρωσαν για την στρατηγική που ακολουθείται αλλά και για τα προβλήματα όπως προαναφέρθηκε που αντιμετωπίζουν δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες έχουν ένα ευρύτατο μέτωπο ελέγχου το οποίο εκτείνεται από τα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου το λιβυκό πέλαγος έως και το θαλάσσιο χώρο όπου συντείνουν οι ζώνες ελέγχου Μάλτας και Ιταλίας.

Εκ των πραγμάτων κατέστη σαφές ότι το έργο των στελεχών του Λ.Σ. είναι αρκούντος δύσκολο ενώ ο αρμόδιος Επίτροπος ενημερώθηκε και για το σύνολο των θεμάτων και των αιτημάτων που είχε θέσει ο κ. Βαρβιτσιώτης και στην προκάτοχο του Cecilia Malmström.

Εξ άλλου όπως έγινε γνωστό οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στο Συμβούλιο και τη νέα Επιτροπή σχετικά με το τι σχεδιάζουν να κάνουν προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενους νέους θανάτους στη Μεσόγειο, ένα χρόνο μετά το θάνατο τουλάχιστον 360 μεταναστών οι οποίοι πνίγηκαν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Η συζήτηση θα λάβει χώρα την Τρίτη το απόγευμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter