Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και το χαρτοφυλάκιο της ιθαγένειας στον Δ. Αβραμόπουλο

avramopoulos-23

Την πρόθεσή του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον 'Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξέφρασε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναθέσει και το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής ιθαγένειας στον 'Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επιβεβαιώνονται έτσι, χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών πρακτορείων, ότι γι' αυτή του την πρωτοβουλία είχε και την α-πριόρι στήριξη των μεγάλων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υποστηρίζοντας δε ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Εμπολα στην Αφρική, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον Ελληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού Εμπολα.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter