Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή χάρη στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, ανέφεραν Αντ. Σαμαράς και Ζ.Κλ. Γιούνκερ

giounker-25

Για τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Ελλάδα και ολοκληρη η Ευρώπη, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζάν Κλοντ Γιούνκερ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Η Ελλάδα μετά από μία επώδυνη κρίση με σκληρή προσπάθεια και με την ωριμότητα των πολιτών της και την χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ σε μία κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία ξεκίνησε την περιοδεία του στις πρωτεύουσες της Ευρώπης από την Ελλάδα, κάτι που επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του όπου, μεταξύ άλλων, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γιούνκερ.Το πρόγραμμα του νέου προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζει και τις δικές μας αγωνίες και του όλου του ευρωπαϊκού Νότου, για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη μετανάστευση και την απασχόληση των νέων τόνισε ο κ. Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Σαμαράς έκανε σύγκριση με την Αργεντινή που ακόμη δεν μπορεί να βγει στις αγορές. «Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Αργεντινή. Και αυτό την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας. Αυτό έγινε γιατί η Ελλάδα έμεινε μέσα στην ευρωπαϊκή ομπρέλα και το πέτυχε με τη βοήθεια του κ. Γιούνκερ ως προέδρου του Eurogroup. Έγιναν λάθη στην πορεία, αλλά μάθαμε από τα λάθη και τα ξεπερνάμε. Ήταν πολλοί αυτοί που προέβλεπαν τα χειρότερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και διαψεύστηκαν. Η παραμονή μας στην ομπρέλα της ευρωζώνης ήταν αυτό που αποδείχθηκε σωτήριο για την Ελλάδα» επισήμανε.
«Όσον αφορά την Ελλάδα και την Αργεντινή δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή», επεσήμανε, από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ.
Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε την αγάπη του για την Ελλάδα και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας. Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ήταν πολύ μεγάλη η μάχη που έδωσα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι υπερήφανος που έκανα ότι μπορούσα για την Ελλάδα και δικαιώθηκα».
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter