Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής ηγετών της ΕΕ

samaras-66

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα το απόγευμα οι ηγέτες της ΕΕ σε μια άτυπη Σύνοδο Κορυφής με βασικό αντικείμενο τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη διανομή άλλων σημαντικών αξιωμάτων.


Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινά στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) με πρώτο θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.
Μετά από περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασιών των ηγετών και παρουσία του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές θέσεις. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει πρωτίστως να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής και ποιος το χαρτοφυλάκιο των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ που σήμερα κατέχει η Βαρόνη Κάθριν 'Αστον.
Σε ότι αφορά το πρώτο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει υποσχεθεί ότι θα το δώσει σε σοσιαλιστή πολιτικό, και το όνομα που ακούγεται ως πιθανότερο είναι αυτό του Γάλλου υπουργού οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί. Τέλος σε ότι αφορά την ηγεσία της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραμείνει σε γυναικεία χέρια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter