Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύσκεψη στη Ρόδο για την παράνομη μετανάστευση

varvitsiotis-siskepsi-metanastes

Σύσκεψη σε εξέλιξη στη Ρόδο υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οποία εξετάζονται αυτή την ώρα στο σύνολό τους θέματα που έχουν να κάνουν με την αστυνόμευση των θαλάσσιων συνόρων αλλά και με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τα «κύματα» παράνομων μεταναστών.

Η σύσκεψη συμβαίνει λίγα μόλις 24ωρα από τη διαπίστωση, ότι σε επίπεδο ΕΕ δεν υπάρχει ομογενοποιημένη πολιτική για την αντιμετώπιση ενός θέματος, όπως η παράνομη μετανάστευση με πολλές πτυχές μερικές εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση από τα κυκλώματα που ειδικεύονται στη διακίνηση παράνομών μεταναστών έναντι υψηλών αμοιβών.

Στο μεταξύ χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό είχε έκτακτη συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Cecilia Malmström, η οποία έγινε στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία για τη αύξηση των μεταναστευτικών ροών και μετέφερε το αίτημα της Ελλάδος για αύξηση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε., προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Να σημειώσουμε ότι και η Ιταλία τόσο δια του Πρωθυπουργού της όσο και δια του αρμόδιου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας υπουργού έχουν ζητήσει ανάλογη αύξηση της χρηματοδότησης σημειώνοντας ότι μάλιστα οι μετανάστες δεν αποτελούν πρόβλημα μόνο της Ρώμης, τώρα και της Αθήνας με βάση τα όσα φαίνεται ότι διαμειφθήκαν στην συνάντηση Κικίλια - Malmström, αλλά ολόκληρης της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter