Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντ. Σαμαράς: Πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία

samaras-009

Την πρώτη του ομιλία έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στο νέο υπουργικό συμβούλιο, κατά την οποία έβαλε τους στόχους και ξεκαθάρισε ότι είναι κυβέρνηση τετραετίας. Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει τη νέα μέρα και τη νέα φάση για τη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των τελευταίων ετών.

Επιτελέστηκε πολύ σύντομα, σημαντικό έργο. Κάποιοι μικρόψυχοι μόνο αρνούνται ότι πέτυχε η κυβέρνηση. Ό,τι πετύχαμε οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και στην αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβερνητική συνεργασία αλλά και στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση στις πολύ δύσκολες αποφάσεις. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό και αυτό το πιστώνεται η χώρα που είναι πιο αξιόπιστη και δυνατή και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό έργο και αυτό αντανακλά σε όλα τα πρόσωπα που την υπηρέτησαν. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Κάθε υπουργός προσέφερε πολλά και κέρδισε πολλά, στον καθένα που αγωνίστηκε έδωσε ένα πολιτικό κεφάλαιο που θα αξιοποιηθεί» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μία νέα μέρα και σε νέα φάση της εξόδου από την κρίση είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε: Στόχος είναι να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και πάνω από όλα να πετύχουμε την ανάπτυξη δίχως να κυλίσουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα. Τα ελλείμματα θα αποτελούν παρελθόν. Από εδώ και μπρος μόνο μπροστά και αυτό πρέπει αν το νιώσουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο στόχος και η κατεύθυνση μένουν ίδια πρέπει να κάνουμε τομές και να διορθώσουμε αδικίες, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου κατά την πρώτη του συνεδρίαση. Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο θα διαψευστούν, ενώ υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών.Όπως τόνισε, το πρωτογενές πλεόνασμα γίνεται ήδη κοινωνικό μέρισμα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του χρέους τόνισε ότι στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του, επισημαίνοντας ότι «έχει ήδη κουρευτεί χάρη στη δική μας προσπάθεια».Και πρόσθεσε: «Και οι εταίροι μας όμως πρέπει να καταλάβουν ότι μετά από τις θυσίες του λαού και τις προσπάθειες που γίνονται, η χώρα αλλάζει φάση. Το θέμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δεν βοηθάει».Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, επίσης, ότι χρειάζεται να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεσης στα βασικά. «Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση» είπε. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει το χρόνο της για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.«Πρέπει να ξαναενώσουμε το έθνος κόντρα σε όσους υποστηρίζουν το διχασμό» υπογράμμισε. Όπως είπε, ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε μια δέσμη πολιτικών πρωτοβουλιών, μετά από αυτό που εξέφρασαν οι πολίτες στις εκλογές, επισημαίνοντας πως ο λαός στις κάλπες επέλεξε τη σταθερότητα. Ευχήθηκε, τέλος, «αντοχή και επιτυχία» στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης κατέληξε λέγοντας: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».
Πηγή: ΑΠΕ,in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter