Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενημερώθηκε ο Γιούνκερ για τη λαθρομετανάστευση

giounker-una

Λεπτομερώς ενημερώθηκε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν κ. Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, παρουσία του Υπ. Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αλλά και τους αξιωματούχους της Frontex που βρίσκονται στο Υ.Ν.Α., για τα μεγέθη της παράνομης μετανάστευσης που επιχειρούνται από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος αλλά και της ΕΕ.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, όπως όλα δείχνουν θα απασχολήσει έντονα τις Βρυξέλες αμέσως μετά το πέρας των ευρωεκλογών, καθώς Ελλάδα και Ιταλία έχουν θέσει ζητήματα για την ανάπτυξη στρατηγικής ανάσχεσης του «τσουνάμι» της λαθρομετανάστευσης από τα παράλια της Τουρκίας αλλά και γενικότερα από το πέταλο της Αν. Μεσογείου.

Πρόσφατα τουρκικά δημοσιεύματα μερίδας του τύπου ήταν αποκαλυπτικά για τα νούμερα των διάσπαρτων μεταναστών που πρόκειται να επιχειρήσουν διέλευση από το Αιγαίο.

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο έχει κι ένα ειδικό βίντεο το οποίο δείχνε επακριβώς μια πτυχή της δράσης των μάχιμων μονάδων του λιμενικού για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter