Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ε. Μαρινάκης: Γιατί δεν πρέπει να πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά-Η φορολογία των εφοπλιστών μπορεί να αυξηθεί.

marinakis-moralis

Υπέρ της παραχώρησης και κατά κάθε πιθανότητας πώλησης του λιμανιού του Πειραιά, τάχθηκε χθες για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Μαρινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το λιμάνι του Πειραιά και την πιθανή πώληση του μίλησε για τραγικό λάθος επισημαίνοντας ότι : «Δεν γίνεται. Το δίκτυο αυτό (το λιμάνι) δεν μπορεί να πωληθεί».

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Πειραιώτης. Μετά εφοπλιστής και οτιδήποτε άλλο. Είναι τραγικό λάθος η πώληση του Λιμανιού. Δεν γίνεται. Το δίκτυο αυτό δεν μπορεί να πωληθεί. Η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματά της με τους γείτονές της. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παραχωρηθεί μέρος του Λιμανιού σε ιδιώτες για να φέρεις έσοδα στον τόπο. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από έναν. Δεν μπορεί να πωληθεί. Δεν γίνεται. Φτηνές δικαιολογίες όλα όσα λένε. Πρέπει να μην πωληθεί, αλλά να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες».

Φορολογία εφοπλιστών : Η αρχή έγινε. Μπορεί να αυξηθεί

Ο κ. Μαρινάκης ωστόσο δεν περιορίσθηκε στα του λιμένα, αλλά απαντώντας σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου για την φορολογία και το κοινωνικό έργο των εφοπλιστών ανέφερε ότι «πολλοί εφοπλιστές, έχουν άλλη διαφορετική νοοτροπία από την δική του» στο θέμα της προσφοράς. Απαντώντας στην ερώτηση αυτή ανέφερε τα ακόλουθα:

«Μόνο ότι ήμουν πλουσιόπαιδο δεν μπορούν να μου πουν. Άλλοι εφοπλιστές έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη δική μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν κάνει κοινωνικό έργο. Είναι δική τους επιλογή να το κρύβουν ή να μην εμφανίζονται. Θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερα. Θεωρώ ότι έχουν προσφέρει, αλλά δεν φαίνεται.

Λίγοι είναι οι εφοπλιστές που μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Μεγάλοι μπορούν να το κάνουν. Είναι μία απειλή η οποία δεν χρειάζεται. Έχει γίνει μία αρχή με τη φορολογία. Μπορεί να αυξηθεί. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει κι αυτό έχει σημασία».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter