Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θα «καταπλεύσουν» στην Ελλάδα τράπεζες από το City του Λονδίνου

0city londino

Σε συζητήσεις με τρείς τράπεζες από το City του Λονδίνου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες θα ήθελαν να μεταφέρουν εργαζόμενους και δραστηριότητες στην Ελλάδα, εν όψει του Brexit, σύμφωνα με τα όσα ανεφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξης Πατέλης.
Καθώς η μεταβατική περίοδος του Brexit λήγει στο τέλος του χρόνου, τράπεζες και άλλες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τη γεωγραφική περιουσία τους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, η Αθήνα είναι διατεθειμένη να διεκδικεί μέρος αυτής της «πίτας», όπως είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της Microsoft, καθώς και στο γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε ως έναν από τους λόγους που την οδήγησαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Και τόνισε ότι η Αθήνα θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.
Μεταξύ των κινήσεων που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η προσφορά φορολογικών κινήτρων, όπως το καθεστώς που εξασφαλίζει αφορολόγητο για το 50% του εισοδήματός τους για τους ξένους που θα μετακομίσουν στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μέτρο, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2021, θα αφορά οποιαδήποτε δουλειά και θα ισχύει για 7 χρόνια, είπε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter