Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΠ: Οι επιχειρήσεις ήδη σε κόκκινο επίπεδο κινδύνου

ESP

Θέση ενόψει των μέτρων που πρόκειται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός έλαβε με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις ήδη σε κόκκινο επίπεδο κινδύνου. Στην ανακοίνωση του ο ΕΣΠ αναφέρει τα εξής:
«Τα μέτρα που εξαγγέλλονται και τα οποία συνεχώς επεκτείνονται για τον έλεγχο της πανδημίας κινούνται σε θετικούς ρυθμούς, όμως είναι προφανές ότι δεν επαρκούν για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην οικονομία. Η αγορά ζει εδώ και μήνες σε ημι-lockdown με αναιμικούς τζίρους και η προσμονή των εορτών για τόνωσή της έχει μετατραπεί σε αγωνία επιβίωσης.
Είναι απαραίτητο άμεσα, η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενέργειες στήριξης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 συναγερμού, ανάλογες του επιπέδου επικινδυνότητας 4, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και κάθε μέρα που περνά αυξάνονται σε ταχύτητα και ένταση.
Απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις με:
✓άμεσα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων
✓επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%,
✓προστασία ρυθμίσεων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
Τις ώρες που πλήττεται βάναυσα το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, χρειάζεται ένα «δίχτυ» ασφαλείας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Έχουμε πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας μας, αλλά η πολυπόθητη επαναφορά στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα, που θα είναι μια διαδικασία πολύ αργή και δύσκολη, θα πρέπει να επιτευχθεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter