Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευής επιδιώκει το Ε.Β.Ε.Π.

nafpieia elefsinas 056

Η αναζωογόνηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο και η ανάπτυξη συνεργειών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ναυπηγοεπισκευές και την προώθηση υλικών για πλοία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ήταν το «κύριο μενού» του γεύματος εργασίας που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, κ. Πάνο Ξενοκώστα.
Όπως αναφέρεται στο ψηφιακό newsletter του Επιμελητηρίου στη συνάντηση, που εκτός του προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλη Κορκίδη, έλαβαν μέρος τα μέλη της διοίκησης κ. Κ. Αχλαδίτης, Κ. Κορωνάκης, Θ. Πιτσιρίκος και Ν. Μαυρίκος, διερευνήθηκαν τα πεδία συνεργασίας και διαπιστώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα προς όφελος της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας.
Το Ε.Β.Ε.Π. έχει καταστήσει σαφές ότι θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας γεγονός που σημαίνει εκτός της διατήρησης των θέσεων εργασία των απασχολούμενων στο ναυπηγείο και το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας στο cluster του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικότερα. Το Επιμελητήριο έχει χαιρετίσει την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ναυπηγεία ενώ έχει κατ επανάληψη τοποθετηθεί υπέρ της άσκησης από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ευέλικτης πολιτικής για την προσέλκυση επενδύσεων που θα αλλάξουν, επί τα βελτίω, το οικονομικό κλίμα, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά και θα ισχυροποιήσουν την παρουσία της χώρας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε ότι: «η αναζωογόνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα υποστηρικτικό ρόλο στη ναυτιλία, αλλά και στη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την διαμόρφωση κλίματος με θετικό πρόσημο για το Πειραϊκό επιχειρείν και όχι μόνο. Η αναζωογόνηση γενικότερα των ναυπηγικών επιχειρήσεων του Κόλπου της Ελευσίνας θα προσδώσει δυναμική στην Ελληνική οικονομία αλλά και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στο χάρτη

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter