Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναβλήθηκε λόγω πανδημίας η ΔΕΘ

0deth

Την αναβολή της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποφάσισε η κυβέρνηση υπό το βάρος της πανδημίας τα κρούσματα της οποίας αυξάνουν διαρκώς. Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελεία Πελώνη, για τον κορονοϊό:


«Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

Το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο

Ελλάδα και Γερμανία παραμένουν εστιασμένες στο στόχο τους για περισσότερες νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως και για περαιτέρω ένταση των εμπορικών και οικονομικών τους συναλλαγών και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο.
Αυτό επισημαίνει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωση με αφορμή την ακύρωση της εφετινής ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία και τονίζει:
«Η κυβέρνηση, ορθά πράττοντας, έθεσε σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών όπως και των επισκεπτών της ΔΕΘ και έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη φετινή Έκθεση».
Το Επιμελητήριο σημειώνει ακόμη ότι με την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ» χάθηκε -προσωρινά- μια μοναδική ευκαιρία η Γερμανία να παρουσιάσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, το ισχυρό δυναμικό της στο πεδίο των επενδύσεων, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και εν γένει της επιχειρηματικότητας» ωστόσο «ευελπιστεί ότι σε μια από τις επόμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ θα δοθεί η δυνατότητα στη Γερμανία να φιλοξενηθεί ως τιμώμενη χώρα».
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, Το Επιμελητήριο ανακοινώνει ότι ορισμένες θα διεξαχθούν ψηφιακά το φθινόπωρο ή το αργότερο έως τέλος του έτους, ενώ οι υπόλοιπες θα μεταφερθούν για την άνοιξη του 2021 «με την προοπτική να υλοποιηθούν είτε βάσει ενός υβριδικού μοντέλου διοργάνωσης, είτε αμιγώς ψηφιακά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter