Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Η έκπτωση 2% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος να θεσπιστεί για τα Νομικά Πρόσωπα και την εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ

0korkidis1

Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις των φορολογικών υποχρεώσεων, αναφέρει ότι η «Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι. Η επιλογή και προτεραιότητα, είναι η διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος».
Το Υπουργείο Οικονομικών ως εκ τούτου υλοποιεί 5 νέα μέτρα, όπως:
* Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.
* Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
* Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
* Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
* Θέσπιση έκπτωσης 2% για την εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση του, θέλοντας να δώσει κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θεσπίζει έκπτωση 2%, που καταργήθηκε το 2015. Η Κυβέρνηση καλώς λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης τόσο των πολιτών, όσο και των επιχειρήσεων. Το ΕΒΕΠ ζητά η έκπτωση 2% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, να θεσπιστεί για όλα τα νομικά πρόσωπα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter