Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις παραγωγικών φορέων για τα μέτρα της κυβέρνησης

dosi 00

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό.
Υπάρχουν, όπως σημειώνει ο κ. Ρέτσος, ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό. Στους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν.
«Οι 15 πολιτικές που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς δημιουργούν εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, αλληλεγγύη και αξιοπιστία στους πολίτες και το επιχειρείν για την διαχείριση της κρίσης, την ανάσχεση της ύφεσης και την αναστροφή του οικονομικού κλίματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.
«...Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία και την οικονομία, σύμφωνα με τους κεντρικούς άξονες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιταχύνει την επανεκκίνηση της αγοράς, προστατεύει την εργασία και κινείται στη κατεύθυνση για σταθεροποίηση και ανάταξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων. Στα επόμενα βήματα των μέτρων, συνολικού κόστους 24 δισ. ευρώ, προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη των κλάδων που συνθέτουν το οικονομικό πλέγμα του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, καθώς επίσης του πολιτισμού και αθλητισμού. Τα νέα μέτρα ίσως να δημιουργούν κάποια ερωτηματικά, ενώ αντίστοιχη αντιμετώπιση αναμένουν το εμπόριο, η μεταποίηση και οι υπόλοιποι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Σε μία κρίσιμη φάση της προσπάθειας να εξέλθει η χώρα της πανδημίας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, οι 15 πολιτικές που ανακοινώθηκαν δημιουργούν εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, αλληλεγγύη και αξιοπιστία στους πολίτες και το επιχειρείν για την διαχείριση της κρίσης, την ανάσχεση της ύφεσης και την αναστροφή του οικονομικού κλίματος. Το κυβερνητικό σχέδιο είναι συνεκτικό και γρήγορο, ενώ περιλαμβάνει ένα τετράπτυχο στήριξης στην απασχόληση, τη ρευστότητα, την φορολογία και το ιδιωτικό χρέος. Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τα μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο, συνεχίζει να επενδύει στις συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και ανοίγει «ομπρέλα προστασίας» για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter