Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΑΑΔΕ: Σε 3 βάρδιες η λειτουργία των τελωνείων

0AADE

Με αφορμή φαινόμενα συνωστισμού εκτελωνιστών και λοιπών συναλλασσομένων, που καταγράφονται έξω από Τελωνεία, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει ότι, με σκοπό την εξασφάλιση της διαρκούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των Τελωνείων όλης της χώρας, αλλά και την προστασία του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων στα Τελωνεία, προβλέπεται με σχετική απόφαση η λειτουργία των τελωνείων σε 3 βάρδιες, ώστε, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε μία βάρδια, να μπορεί να γίνει απολύμανση στο χώρο και να λειτουργήσει η επόμενη βάρδια ή το προσωπικό ασφαλείας.
Η ίδια απόφαση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, προβλέπει ότι οι εκτελωνισμοί γίνονται μετά από τη διατύπωση αιτήματος από τους ενδιαφερόμενους, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, ώστε και να υπάρχει ομαλή ροή και να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η προστασία της υγείας των υπαλλήλων και των πολιτών.
Η ΑΑΔΕ υπενθυμίζει ότι στο site της υπάρχει πλήρης κατάλογος τηλεφώνων και διευθύνσεων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλων των τελωνείων της χώρας, καθώς και του συνόλου των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Περαιτέρω, για τη διευκόλυνση του εμπορίου, έχει ήδη μειωθεί από 60 σε 30 λεπτά ο χρόνος αυτόματου τελωνισμού (timer) των εμπορευμάτων, σημαντικές αποστολές και λήψεις εγγράφων γίνονται ήδη ηλεκτρονικά, ενώ προετοιμάζονται και άλλες δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των συναλλασομένων.
"Στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες και οι τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας, συνεχίζουν να εξυπηρετούν το εμπόριο και να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς. Παρακαλούμε για την κατανόηση, υπομονή, και συνεργασία όλων και προπάντων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας μέσα και έξω από τα Τελωνεία" αναφέρει η ΑΑΔΕ στην ανακοίνωσή της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter