Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στενότερη συνεργασία ΒΕΠ με ΟΑΕΔ για ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων

0ΟΑΕΔ

Τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισήμανε ότι ο βιοτεχνικός κόσμος και οι επαγγελματίες επιζητούν στενότερη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ διότι αποτελεί τον μοναδικό φορέα άμεσης διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την αγορά εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού. Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος επισήμανε επίσης ότι διαπιστώνεται σοβαρή έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων ειδικά στα επαγγέλματα του μετάλλου και επανέλαβε την ανάγκη συνολικής ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της προσέλκυσης νέων στα τεχνικά επαγγέλματα.
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αφού συνεχάρη το ΒΕΠ για τις εύστοχες πρωτοβουλίες που λαμβάνει, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα διασύνδεσης των ανέργων με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι διοικήσεις των οποίων θα επικοινωνούν με επιχειρήσεις που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πειραματικά σε τρεις δήμους της Αττικής, που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα συνοδευτεί από έναν κύκλο επιμόρφωσης και άμεση έναρξη της απασχόλησης.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΒΕΠ δήλωσε: «Η διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και με φορείς όπως είναι ο ΟΑΕΔ είναι μονόδρομος. Πρέπει να ενταθεί αυτή η συνεργασία διότι είναι η μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν άμεσα αναγκαίες θέσεις εργασίας, κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες. Η σημερινή επαφή με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι μπορούμε και θέλουμε να ενισχύσουμε την Ελλάδα που εργάζεται, παράγει και αναπτύσσεται».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter