Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακριβότερα το ελληνικά προϊόντα; -Tο Brexit προβληματίζει τους εξαγωγείς

01075885 εμπορευματοκιβωτία

Το ενδεχόμενο διατάραξης της νομισματικής ισοτιμίας μεταξύ λίρας και ευρώ ανησυχεί σοβαρά του έλληνες εξαγωγείς ενόψει Brexit. Και τούτο γιατί η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κυριότερων πελατών ελληνικών προϊόντων γεγονός στο οποίο εδράζει ο προβληματισμός για την εμπορική πολιτική που θα επιλέξει η Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο όγκος του διμερούς εμπορίου αγαθών προσεγγίζει στα 2,3 δισ. ευρώ με τις ελληνικές εξαγωγές να ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ το 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 7,2%.
Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμο Εξαγωγέων, διοργανώνει, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:30-18:30, στην αίθουσα τελετών του ΕΒΕΘ, ενημερωτική ημερίδα για τις επιχειρήσεις και το Brexit.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση και η πρόεδρός του, Χριστίνα Σακελλαρίδη, προγραμματίζει τις επόμενες μέρες νέο κύκλο συναντήσεων με υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εξωτερικών, ως συντονιστής των επιμέρους επιχειρησιακών δράσεων των υπουργείων, σχετικά με το επικείμενο Brexit

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter