Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενημερώθηκε το ΒΕΠ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

0βεπ

Στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνας» μετέβη πολυμελές κλιμάκιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματα και τα προβλήματα των εργαζομένων, στο πλαίσιο των δράσεών του για τη στήριξη της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Τη νέα πραγματικότητα και τις προοπτικές για τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» στο κλιμάκιο του ΒΕΠ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Αριστοτέλη Κυριαζόπουλο, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν ως το τέλος του 2018 και η δραστηριοποίηση για τη μεταπώληση της εταιρείας σε νέο επενδυτή δίνει περισσότερες προοπτικές και ελπίδες για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας.
«Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Πρόεδρο κ. Ανδριανό Μιχάλαρο και τα στελέχη του ΒΕΠ που βρίσκονται στο πλευρό όλων όσοι δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε ανοικτά τα μεγάλα ναυπηγεία της χώρας. Το εθνικό κεφάλαιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να απαξιωθεί αλλά να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώσαμε το κλιμάκιο του ΒΕΠ για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή και αφορά στις σοβαρότατες ελλείψεις τεχνικών σε ειδικότητες μετάλλου. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Σύρο και στην Ελευσίνα δείχνουν ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα», δήλωσε ο κ. Κυριαζόπουλος.
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε στη συνέχεια τα ακόλουθα:
«Μετά την επίσκεψή μας στον Σκαραμαγκά επιβεβαιώνουμε τη συνέπειά μας απέναντι στους εργαζομένους και βρισκόμαστε στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας» ώστε να σχηματίσουμε συνολική εικόνα για την κατάσταση στη ναυπηγική βιομηχανία.
Από την υποδοχή, την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, τις αντιδράσεις των εργαζομένων και την ενημέρωση από το σωματείο διαπιστώνουμε πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία και η επιμονή μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες τόνωσης της τεχνικής εκπαίδευσης. Θεωρώ αδιανόητο να πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στην Εμπορική Ναυτιλία και να έχει έλλειψη σε βασικές ειδικότητες όπως είναι οι σωληνουργοί, οι ελασματουργοί και οι ηλεκτροσυγκολλητές.
Μια πρότασή μας θα ήταν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι ειδικότητες από την ελεύθερη αγορά και τις βιοτεχνίες που εξακολουθούν να λειτουργούν στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν αρκεί αυτό. Η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να μεταλαμπαδευτεί με πραγματική δουλειά από τους παλαιότερους στους νεότερους.
Όπως είπε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας», διαφαίνονται σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του Νεωρίου στη Σύρο και το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελευσίνα. Επομένως θα χρειαστούν νέοι εργαζόμενοι σε παραγωγικές ηλικίες που θα τονώσουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Δεν αρκεί η απαραίτητη αποκατάσταση της λειτουργίας των δεξαμενών. Είναι εξίσου σημαντικός ο επαγγελματικός προσανατολισμός νέων εργαζομένων σ’ αυτές τις απολύτως κρίσιμες και χρήσιμες για την εθνική οικονομία, ειδικότητες τεχνικών μετάλλου.
Υπάρχει το πλαίσιο για να ανθίσει η ναυπηγική βιομηχανία τα επόμενο χρόνια».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter