Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπεγράφη το νέο τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας

0china

Το νέο τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας (2020-2022) μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας της Ελλάδας και της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), το οποίο επικεντρώνεται στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τη μεταποίηση, την έρευνα, την ανάπτυξη και το χρηματοδοτικό τομέα, υπεγράφη στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε, σήμερα, στο Πεκίνο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Κινέζο ομόλογό του Li Keqiang (Λι Κετσιάνγκ).
Το τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας υπέγραψαν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και από κινεζικής, ο αναπληρωτής επικεφαλής της NDRC Zhang Yong, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Στη στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσίπρας, μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησης, στην οποία εκτός του κ. Κατρούγκαλου συμμετείχε και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.
Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι μια χώρα που εξήλθε από μια οικονομική κρίση και σήμερα αναδεικνύει και αξιοποιεί το σημαντικό πλεονέκτημα που της δίνει η γεωγραφική της θέση, στο αντάμωμα τριών ηπείρων.
Δεν θα είμαστε το σύνορο αλλά η γέφυρα Ανατολής και Δύσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται για τρίτη φορά την Κίνα ως πρωθυπουργός.
Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στη σχέση της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ως βάση της μια πλατφότμα που θα ακολουθεί τις αρχές της αγοράς αλλά το πλαίσιο της ΕΕ.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης την Ελλάδα για την ένταξή της στην Πρωτοβουλία «17+1».
Νωρίτερα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα με το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yang, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του και την υπογραφή του νέου τριετούς Πλαισίου Συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter