Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βράβευση του Γιώργου Ξηραδάκη από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

0EVEP

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και των Παραγωγικών Φορέων του Πειραιά, βραβεύθηκε από το ΕΒΕΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC και Πρόεδρος του Propeller Club, Γιώργος Ξηραδάκης.

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης απένειμε τη τιμητική πλακέτα στον κ. Ξηραδάκη ως Προέδρου του Propeller Club του Λιμανιού του Πειραιά για την σημαντική συνεισφορά του στην επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου, του Δημάρχου της Πόλης κ. Ιωάννη Μώραλη, Βουλευτών κι εκπροσώπων κομμάτων της Βουλή, των αρχών της Πόλης, και εκπροσώπων του Ναυτιλιακής κι Επιχειρηματικής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Ξηραδάκης αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΠ για την τιμητική αυτή διάκριση ξεκίνησε την σύντομη ομιλία του αναφέροντας τα εξής: «Στο πρόσωπό μου κ. Πρόεδρε βραβεύετε την επιρροή που ασκεί η θάλασσα στον Έλληνα. Βραβεύετε μια διαφορετική, μια «μη συνηθισμένη» πορεία ενός ανθρώπου, που ξεκίνησε από το ναυτικό επάγγελμα και μετά ολοκλήρωσε τις σπουδές του, για να κατασταλάξει στο ναυτιλιακό τεχνοκρατικό περιβάλλον, κάτι σπάνιο για τις περασμένες δεκαετίες». Συνέχισε σημειώνοντας ότι είναι περήφανος που με την εταιρία του XRTC Business Consultants υπηρετεί, όπως και πολλές άλλες εταιρίες, μέλη αυτού του Επιμελητηρίου, την Ελληνική Ναυτιλία που αποτελεί το μεγαλύτερο Ελληνικό οικονομικό επίτευγμα παγκοσμίως, και τόνισε ότι εξωστρέφεια αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό, οποιουδήποτε θέλει να δραστηριοποιηθεί αξιοπρεπώς σε αυτή την αγορά καθώς επίσης και ο σεβασμός στους διεθνείς κανόνες και τους ανθρώπους απ’ όποιο σημείο του κόσμου κι αν κατάγονται. Θέλοντας να τονίσει την συμβολή των συνεργατών του στο έργο του τόνισε: «Αρωγοί σε αυτή μου την πορεία, στάθηκαν οι Συνεργάτες μου στην προσωπική μου επιχείρηση και οι Συγκυβερνήτες μου στο Propeller Club του Πειραιά του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία 6 χρόνια. Η βράβευση αυτή αφορά και αυτούς, αφού ένας δρόμος υπάρχει για την επιτυχία ενός κοινωνικού συνόλου, αυτός της ομαδικότητας. Σε ένα περιβάλλον που αποδέχεται και ενθαρρύνει την ατομική έναντι της συλλογικής προσπάθειας και που η ομαδικότητα παραμένει terra incognita για τους περισσότερους, εμείς στη ναυτιλία ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για την επαγγελματική του ανάπτυξη, ανάφερε μεταξύ άλλων και προέτρεψε όλους : «είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της διαμόρφωσης μιας χώρας ικανής να αντλήσει επενδύσεις και να τις αξιοποιήσει προς το κοινό συμφέρον της κοινωνίας, του κράτους και βεβαίως των επενδυτών. Είναι απαραίτητο τα Επιμελητήρια, να γίνουν οι πραγματικοί φάροι του «επιχειρείν» στη χώρα μας. Οι οργανισμοί όπου οι ξένες αντιπροσωπίες θα συνεργάζονται και οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα βοηθιούνται στη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων σε διαφόρους κλάδους αρκεί να παραμείνουμε πιστοί σε αξίες που ξεκάθαρα αναγράφονται στα καταστατικά μας και να συνεχίσουμε τις εργασίες μας με βάση την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα, το σεβασμό στον άνθρωπο και στο δίκαιο».

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί για τον ίδιο ύψιστη τιμή και ευχήθηκε: « το 2019 να είμαστε όλοι μια αγκαλιά, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά υπηρετώντας τη συστάδα της Ελληνικής Ναυτιλίας. «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα» λέει ο Ελύτης. Γιατί, αυτό που μετρά στη ζωή δεν είναι η επιθυμία κάποιου να νικήσει και να πετύχει αλλά η αποφασιστικότητα να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter