Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τρίπτυχο της επιτυχίας για τη HEMEXPO στα Ποσειδώνια 2018

0Χεμεξπο

Στο Metropilitan Expo όπου και φιλοξενήθηκε, από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2018 η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στο κόσμο, οι εταιρείες της HEMEXPO κατάφεραν να υπογράψουν συμβόλαια αξίας 4 εκατ. ευρώ, να κλείσουν τρεις διεθνείς συμφωνίες σε θεσμικό επίπεδο και να παρουσιάσουν νέα καινοτόμα προϊόντα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε διεθνή ναυτιλιακή έκθεση η ΗΕΜΕΧΡΟ είχε παρουσία με 17 εταιρείες.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της HEMEXPO και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας SeaBright κ. Παναγιώτη Μάλλιο: «Τα Ποσειδωνία 2018 για την εταιρεία μας ήταν η πιο πετυχημένη έκθεση που λάβαμε μέρος την τελευταία πενταετία. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας τεχνικούς διευθυντές και στελέχη από εταιρείες κολοσσούς, της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. Απότοκο των συζητήσεων μας ήταν η επιζήτηση λύσεων για πιο οικολογική λειτουργία και μείωση του κόστους συντήρησης των στόλων τους».
Οι συμφωνίες
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης πέντε εταιρείες μέλη της HEMEXPO προχώρησαν σε συμφωνίες με ναυτιλιακές εταιρείες για πέντε έργα συνολικής αξίας άνω των 4 εκατ. ευρω.
Επίσης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την SASS - Singapore Association of Ship Suppliers and Services, προκειμένου να επιτύχουν να «ανοίξουν» την αγορά της Σιγκαπούρης που διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά ναυτιλιακά κέντρα στο κόσμο, έδρα ορισμένων από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως.
Συμφωνήθηκε επίσης με ανώτατα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) η συνεργασία των δύο μερών να περάσει στο επόμενο στάδιο, (ήδη η HEMEXPO είναι μέλος της μεγαλύτερης Ένωσης κρουαζιέρας στο κόσμο).
Τους επόμενους μήνες, οι εταιρείες των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με στελέχη, σε θέσεις κλειδιά, των εταιρειών κρουαζιέρας προκειμένου να προωθηθεί ο ελληνικός ναυτιλιακός εξοπλισμός και στη κρουαζιέρα.
Πρόκειται για έναν κλάδο με το ίδιο παγκοσμιοποιημένο προφίλ, όπως και της ποντοπόρου ναυτιλίας, αλλά με ουσιώδεις διαφορές στη λειτουργία τους, αφού τα ποντοπόρα πλοία μεταφέρουν εμπορεύματα, ενώ τα κρουαζιερόπλοια παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες.
Τέλος επιτεύχθηκε και ο στόχος που έχει θέσει η HEMEXPO για την διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη Νότια Αφρική μέσα στο 2019. Στη διάρκεια των Ποσειδωνίων πραγματοποιήθηκαν επαφές με εκπροσώπους της αφρικανικής χώρας και συμφωνήθηκε να την επισκεφτούν οι εταιρείες μέλη της HEMEXPO στις αρχές του νέου έτους, με σκοπό να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας για την ανάπτυξη της αγοράς.
Τα νέα προϊόντα
Με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων οι εταιρείες μέλη της HEMEXPO παρουσίασαν και μια σειρά νέων προϊόντων. Μια τακτική που οι Έλληνες Κατασκευαστές προσπαθούν να ακολουθούν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, εκμεταλλευόμενες τα ενεργά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτουν οι εταιρείες της HEMEXPO.
Πιο συγκεκριμένα στα Ποσειδώνια
1. Η FARAD παρουσίασε τα εξής:
a. Το ψυγείο Marine Gas Oil, MGO cooling unit, είναι σύστημα ψύξης καυσίμου. Ψύχει MGO σε ιδανική θερμοκρασία 20 °C για εισαγωγή στην μηχανή του πλοίου. Το σύστημα είναι εξέλιξη ενός ήδη πετυχημένου προϊόντος που χρησιμοποιείται στην ναυτιλία.
b. Το fresh water generator (FWG), είναι μηχάνημα παραγωγής φρέσκου νερού από θαλασσινό νερό. Δουλεύει με την αρχή της εξάτμισης θαλασσινού νερού σε χαμηλή πίεση. Η νέα σειρά FWG καλύπτει ανάγκες από 15 έως 40 t/day φρέσκο νερό.
2. Η SEABRIGHT παρουσίασε την νέα σειρά στεγανών φωτιστικών LED για χρήση σε όλους τους τεχνικούς χώρους των πλοίων
3. H ERMA FIRST παρουσίασε την νέα της e-learning πλατφόρμα όπου οι χρήστες της θα μπορούν να πιστοποιηθούν για την διαχείριση του θαλασσίου έρματος και το ERMA FIRST BWTS.
4. Η Prisma Electronics παρουσίασε το νέο προϊόν LAROS@WEB το οποίο διαμέσου διαδικασιών machine learning και επιστημονικής ανάλυσης ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυΐα μιας ναυτιλιακής εταιρείας με την ευχρηστία ενός browser για να δώσει μία εποπτική εικόνα της κατάστασης των κυριότερων συστημάτων ενός πλοίου και να παράξει δυναμικές προειδοποιήσεις για αποκλίσεις είτε από ναυλοσύμφωνα είτε από πρακτικές καλής λειτουργίας.
5. H Selma παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και εποπτείας του πρώτου παγκοσμίως υβριδικού συστήματος πρόωσης αιολικής ενέργειας με την χρήση περιστρεφόμενων στροφείων σε φορτηγό πλοίο, του M/V Afros που ναυπηγήθηκε το 2017. Το υβριδικό αυτό σύστημα πρόωσης αποτελείται από κάθετα στροφεία στο κατάστρωμα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόωση του πλοίου, εκμεταλλευόμενα το φαινόμενο μέσω της περιστροφής το αεροδυναμικό φαινόμενο Magnus. Το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου που παραδόθηκε είναι ένα πλήρως διανεμημένο σύστημα ελέγχου και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους κύριους πίνακες ελέγχου των κινητήρων των στροφείων μέσω μετατροπέων μεταβλητής ταχύτητας, καθώς και το εξελιγμένο λογισμικό με τους σύνθετους αλγόριθμους ελέγχου που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την SELMA.
6. Η SQLearn παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύνολο εξειδικευμένων υπηρεσιών για τον τομέα της ναυτιλίας. Πρόκειται για το λεγόμενο Dolphin Platforms, το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε εκπαιδευτική ανάγκη μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Το Dolphin Platforms περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων και αποδοτικών υπηρεσιών, μέσα από τη χρήση ευέλικτων και διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνολογιών. Το Dolphin Platforms, που παρουσιάστηκε συνολικά στα Ποσειδώνια 2018, αποτελείται από τα εξής:
a. Dolphin System: Σύστημα ασύγχρονης εκπαίδευσης για τη στεριά και για τα πλοία
b. Dolphin Library: Διαδραστικά ηλεκτρονικά μαθήματα για ναυτικούς με βάση τα θέματα της STCW
c. Special Dolphin: Προσαρμοσμένα ηλεκτρονικά μαθήματα
d. Resilient Dolphin: Ηλεκτρονικά μαθήματα για τη θεματική του “Resilience Training Programme”
e. Career Dolphin: Εργαλεία πρόσληψης και αξιολόγησης προσωπικού

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter