Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ζέον το Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

0Paiat

Ζέον είναι το Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε τομείς της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε απόψε σε εκδήλωση του Propeller club ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζ. Πάιατ.

Στην εκδήλωση, όπου στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμη τιμήθηκε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών από το Propeller club , ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στο Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα για να αναφερθεί στα Ναυπηγεία Σύρου αλλά και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το τελευταίο βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος εξ αιτίας της στρατηγικής του θέσης η οποία με τη σιδηροδρομική σύνδεση με λιμάνια των ανατολικών Βαλκανίων (Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία) αποκτά διεθνή διάσταση καθώς θα καταστεί εφικτή η παράκαμψη του Βοσπόρου με συνδυασμένες μεταφορές (πλοίο- τραίνο). Στις αρχές Μαΐου δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου εστίασαν στις επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στον ΟΛΑ αλλά και στον εν συνεχεία κύκλο επισκέψεων υψηλόβαθμών στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εμπορικό ακόλουθο ενώ επακολούθησε η πυροδότηση σεναρίων για τον ορίζοντα της ιδιωτικοποίησης του λιμένα ο οποίος και παραμένει, μέχρι ώρας, στις πρώτες θέσεις των κινήσεων του ΤΑΙΠΕΔ που πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα.
Πρόσφατα επίσης η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη αλλά και εν γένει το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου, ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Θανάση Σχίζα και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Χρήστου Δούκα. Το εμπορευματικό κέντρο ανοίγει μία νέα διάσταση στο θέμα των επενδύσεων ανοίγοντας τους ορίζοντες για τοποθετήσεις και αμερικανικών επιχειρήσεων στους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών. Τέλος να υπενθυμιστεί ότι τα σημαντικά οφέλη από την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ανέλυσε ο Χρήστος Διονέλης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που διεξήχθη επίσης πρόσφατα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ναυτιλίας της χώρας στο διεθνές εμπόριο αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χώρων αλλά και της εδραίωσης της ελληνο-αμερικανικής φιλίας. Ο κ. Πάιατ τέλος επανέλαβε ότι αυτή την περίοδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διάγουν την καλύτερη περίοδό τους για να αναφερθεί στις πρόσφατες συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με Αμερικανούς αξιωματούχους και στο θετικό κλίμα που αυτές διεξήχθησαν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter