Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής ο Β. Κορκίδης

0κορκιδησ

Έπειτα από αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μεταξύ των 25 εκπροσώπων των έξι Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά (Ε.Β.Ε.Α., Ε.Ε.Α., Β.Ε.Α., Ε.Β.Ε.Π., Β.Ε.Π., Ε.Ε.Π.) στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.45094/26.04.2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, αναδείχθηκε Πρόεδρος του νεοσύστατου οργάνου.
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο έχει ως αποστολή το συντονισμό της δράσης των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και μία σειρά αρμοδιοτήτων για ισόρροπη υλοποίηση επιμελητηριακών δράσεων σε επίπεδο Περιφέρειας.
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Β. Κορκίδης, ανέφερε:
«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους προέδρους και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιά, για την εκλογή μου στη προεδρεία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής. Να είστε βέβαιοι ότι θα τιμήσω την εκτίμηση και την ψήφο εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου.
Θεωρώ αυτό το νεοσύστατο συμβούλιο, μία ενδιαφέρουσα πρόκληση για να δημιουργηθεί ένα χρήσιμο συντονιστικό όργανο με καλή οργάνωση και λειτουργία εξαρχής, με σαφείς στόχους και θετικά αποτελέσματα.
Με αυτό το σκεπτικό, πιστεύω ότι, μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται, κρατώντας ταυτόχρονα τις ισορροπίες, μεταξύ των 6 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αττικής και βεβαίως της ΚΕΕΕ.
Το ΠΕΣ θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ 6 Επιμελητηρίων και ουσιαστικά μεταξύ 8 αυτοτελών φορέων. Θα λειτουργεί επικουρικά και συντονιστικά, κατόπιν διαδικασιών που θα συναποφασίζονται, ώστε να διεκδικούμε κοινά πάγια αιτήματα, αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά στο σχεδιασμό της Περιφέρειας σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Αττικής.

Προσωπικά, υπερασπίζομαι την αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία των Επιμελητηρίων μας και την ένταξη τμήματος της Περιφέρειας σε εμάς και όχι των Επιμελητηρίων στην Περιφέρεια. Επιπλέον, με τη δημιουργία μιας τριτοβάθμιας κλίμακας, Επιμελητήρια, ΠΕΣ και ΚΕΕΕ θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το ρόλο που δικαιούμαστε, αυτόν δηλαδή του κοινωνικού εταίρου και μάλιστα με 100% αντιπροσωπευτικότητα στους κλάδους του Εμπορίου, της Βιομηχανίας- Μεταποίησης και των Υπηρεσιών. Όταν αυξάνεις τη δομή σου δεν μειώνεις τη δύναμή σου, που είναι τα Επιμελητήριά μας.
Στις άμεσες προθέσεις μας, αλλά και στις δυνατότητές μας, είναι να συνεργαστούμε με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφερειακές Ενότητες αντλώντας τις καλύτερες δυνατές πρακτικές. Σχετικές επαφές υπάρχουν ήδη με τη Γερμανία, την Ισπανία, αλλά και με 20 περιοχές μεσογειακών πόλεων μέσω της ASCAME. Η συμμετοχή μας στη UEAPME και τη EUROCOMMERCE σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Κ. Μίχαλου στη EUROCHAMBRE καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των εκπροσωπήσεων στην Ευρώπη.
Οι αρχικές προτάσεις και οι 3 προτεραιότητες που θέτω υπόψη σας είναι:
1. Στελέχωση, οργάνωση, δομή. Οργανόγραμμα και χρονοδιάγραμμα ΠΕΣ.
2. Δημιουργία ατζέντας θεμάτων συνεργασίας με την Περιφέρεια.
3. Απεικόνιση της Οικονομικής γεωγραφίας Αττικής σε συνεργασία με στοιχεία ΚΕΕΕ/ΓΕΜΗ και Επιμελητηρίων.

Συνοπτικά, οι 7 δράσεις μας πρέπει να επικεντρωθούν:
Α. Γεωβάση /Χαρτογράφηση και ανάλυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Αττικής
Β. Μελέτη σκοπιμότητας / βιωσιμότητα και ανάπτυξη επιχειρηματικών συστάδων
Γ. Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ)
Δ. Συνέργειες επιχειρήσεων στην αλυσίδα αξίας
Ε. Εκκολαπτήρια επιχειρηματικότητας (incubator)
ΣΤ. Πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου
Ζ. Λειτουργία και εξέλιξη επιχειρηματικών πάρκων
Σας ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στη πολύτιμη βοήθεια και τη στήριξή σας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter