Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΒΑΠ: «Η επόμενη ημέρα ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων να κοιτάει προς την βιομηχανία και τις ιδιωτικές επενδύσεις»

0mathios

«Η επόμενη ημέρα ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων να κοιτάει προς την βιομηχανία και τις ιδιωτικές επενδύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σε ενημερωτική συζήτηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου ενόψει της άφιξης των κλιμακίων των θεσμών για συνέχιση των αξιολογήσεων αλλά και των αναφορών της κυβέρνησης για την λήξη του μνημονίου.
Η βιομηχανία, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, είναι και πάλι σε θέση να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της στην οικονομία για την ανάκαμψη, έξω από τα στενά πλαίσια και τις υποχρεώσεις των μνημονίων, εάν αφεθεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον αναπτυξιακής λογικής.
Σήμερα, δυστυχώς, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, το οικονομικό περιβάλλον επηρεάζεται σοβαρά από επιλογές και παρεμβάσεις με χαρακτηριστική εισπρακτική και αντιαναπτυξιακή λογική.
Τα κριτήρια στο φορολογικό, οι αντιφάσεις στο περιβαλλοντικό και το χωροταξικό, τα κενά στο πολεοδομικό μέχρι και το κυκλοφοριακό, εντός της Αττικής, μαζί με σοβαρά αντικίνητρα στο σύστημα αδειοδοτήσεων δεν επιτρέπουν να αποδώσει το επενδυτικό κύμα που επιβάλλεται να εκδηλωθεί με πρωταγωνιστική συμμετοχή της βιομηχανίας, σε όλα τα επίπεδα, υπογράμμισε κλείνοντας τις επισημάνσεις του ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter