Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρίσιμος ο Μάρτιος για Σκαραμαγκά και Νεώριο

0neorio 2 0

Ένας «θερμός» Μάρτης φαίνεται πως θα είναι για τις μεγάλες ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της χώρας καθώς στις 15 Μαρτίου εισέρχεται προς εξέταση το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενώ η ίδια ημερομηνία έχει προσδιοριστεί ορόσημο για την υπόθεση του Νεώριου Σύρου.
Ειδικότερα όσον αφορά στο Σκαραμαγκά πληροφορίες θέλουν να εκδικάζεται η αγωγή της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία ζητεί να επιβληθεί ποινή ύψους 35.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου της 28ης Ιουνίου 2012. Και τούτο για την περίοδο από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα έχει εκτελεστεί η απόφαση της 28ης Ιουνίου 2012 και ένα κατ’ αποκοπή ποσό, το ύψος του οποίου προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό ενός ημερησίου ποσού ύψους 3.800 ευρώ. Επίσης θα πρέπει να προστεθούν και τα 210 εκατ. ευρώ που έχει κερδίσει η πλευρά των ναυπηγείων έναντι της Ελλάδας από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστόν η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε πάντως να αμφισβητήσει τη διαιτησία και έχει καταθέσει αγωγή στο Εφετείο.
Όσον αφορά στο Νεώριο κατά πληροφορίες σε συνάντηση που έγινε χθες με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πλευρών αποφασίστηκε η επίσπευση διαδικασιών που αναφέρονται στη διαδικασία εξυγίανσης με ορίζοντα την 15η Μαρτίου με την KPMG να «τρέχει» για την ολοκλήρωση ή δυνατόν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου το σχέδιο διάσωσης, ώστε μετά να υποβληθεί προς έγκριση από τους πιστωτές και να πάρει το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των ναυπηγικών μονάδων για την απεμπλοκή τους από μία σειρά προβλημάτων που ουσιαστικά εμποδίζουν την ανάπτυξή τους αφ ενός αλλά και την δυνατότητα να κάνουν υποψήφιοι επενδυτές, που είναι σε γνώση του κυβερνητικού επιτελείου, το «επόμενο βήμα» ώστε να επενδύσουν στις εν λόγω μονάδες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter