Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στήριξη Ε.Ε.ΣΥ.Μ στις θέσεις Ο.Φ.Α.Ε

0metafores

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, στηρίζει τις θέσεις της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) όπως αυτές εκφράζονται στη σχετική ανακοίνωσή της, η οποία διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση του Έλληνα Υπουργού Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ της 5ης Δεκεμβρίου 2017, που όπως η ίδια καταγγέλλει προκύπτει από τα πρακτικά της προαναφερόμενης συνεδρίασης, ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση, τάσσεται υπέρ της υπαγωγής και των Ελλήνων μεταφορέων, που διενεργούν διεθνείς μεταφορές, στην έννοια των « αποσπασμένων εργαζομένων ».
Με την τοποθέτησή του αυτή, ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συντάσσεται κατ’ ουσία με τη θέση των ισχυρών κρατών μελών της ΕΕ που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και στις διεθνείς οδικές μεταφορές το θεσμό και τις συνέπειες της απόσπασης των εργαζομένων, αποκλειστικά ως μέτρο περιορισμού του ανταγωνισμού και προστασίας των συμφερόντων των μεταφορέων που εδρεύουν εντός της δικής τους επικράτειας.
Διευκρινίζεται ότι, με τη νομοθετική αντιμετώπιση των μεταφορέων που διενεργούν διεθνείς μεταφορές ως αποσπασμένων εργαζόμενων, οι Έλληνες μεταφορείς θα υποστούν μία δυσβάσταχτη άνιση μεταχείριση, καθώς από τη μία μεριά καλούνται να εναρμονιστούν με τα εργασιακά κόστη που ισχύουν στα ανεπτυγμένα οικονομικά κράτη μέλη της ΕΕ, με επιπλέον υπέρογκα διοικητικά κόστη εναρμόνισης, και από την άλλη θα εξακολουθήσουν να επωμίζονται – εν αντιθέσει με τους συναδέλφους τους που εδρεύουν σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ – τις δυσβάσταχτες και πολύ υψηλότερες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία.
Στο πλαίσιο αυτό ελπίζουμε, ο αρμόδιος Υπουργός και το Υπουργείο του, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να αφουγκραστούν το δίκαιο αίτημα του κλάδου και να μην συναινέσουν τελικά στην υπαγωγή των Ελλήνων μεταφορέων, που διενεργούν διεθνείς μεταφορές, στην έννοια των «αποσπασμένων εργαζομένων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter