Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο

01075885 εμπορευματοκιβωτία

H Ελλάδα θα πρέπει να προσδιορίσει τους όρους, με τους οποίους θα καταφέρει να μετατραπεί αποτελεσματικά σε ένα ολοκληρωμένο εμπορευματικό κέντρο και πύλη της Ευρώπης στον τομέα των μεταφορών, αναπτύσσοντας εθνική στρατηγική σε αυτόν τον τομέα και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές, παρέχοντας και υποστηρικτικές υπηρεσίες, αναφέρεται σε έρευνα της ΕΥ, με τίτλο «Ελλάδα-Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο».
Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο κλάδος των μεταφορών για τη χώρα μας είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος, θέσεων εργασίας καθώς αντιπροσωπεύει το 10,85% του ΑΕΠ και ανέρχεται σε 19,8 δισ. ευρώ.
Όπως τονίζεται, οι θαλάσσιες μεταφορές διαδραματίζουν βασικό ρόλο, τόσο στο διεθνές εμπόριο, όσο και στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου όγκου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης.
Το 2015, η αξία των εμπορευματικών συναλλαγών της ΕΕ με χώρες εκτός ΕΕ που μεταφέρθηκαν διά θαλάσσης, αντιστοιχεί περίπου στο 51% του συνολικού εμπορίου της ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter