Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανάκαμψη της οικονομίας δείχνουν οι αγορές και τα στοιχεία της Εργάνης

w07 12373717723467

Την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην πραγματική οικονομία δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εργάνη, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουμε θετικό ισοζύγιο 260.000 θέσεων εργασίας. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

«Φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη αρχίζει σιγά-σιγά να περνάει και στην πραγματική οικονομία. Σήμερα ανακοινώθηκε από την Εργάνη ότι εντός τους πρώτου εξαμήνου του 2017 έχουμε ένα θετικό ισοζύγιο στις θέσεις εργασίας κατά 260.000 και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι από το 2015 και μετά έχει αποκλιμακωθεί η ανεργία περίπου κατά 5 έως 5,5 μονάδες.

Αυτά είναι νούμερα που δείχνουν μία δυναμική, μία τάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε:

«Και αυτά τα νούμερα δεν έχουν έρθει από μόνα τους. Έχουν έρθει γιατί η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη και έχει ως στόχο, ακριβώς, η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα να περάσουν στην πραγματική οικονομία και σιγά-σιγά τα βήματα θα είναι όλο και πιο γρήγορα».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και των αγορών στην ελληνική οικονομία, όπως προκύπτει από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

«Οι αγορές αυτήν τη στιγμή αισθάνονται πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτό αποδεικνύεται και από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Δεν χρειάζεται, δηλαδή, κανείς να είναι σοφός ή γνώστης της αγοράς χρήματος για να το εξακριβώσει αυτό. Όταν αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έρχονται και βάζουν τα χρήματα τους στα ελληνικά ομόλογα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα εμπιστεύονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Άρα, νομίζω ότι η 15η Ιουνίου ήταν ένα βήμα μπροστά, ένα θετικό ορόσημο και συνεχίζουμε στην κατεύθυνση, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να μπορούμε να φύγουμε πια από το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

«Εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη»

«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Χαρακτήρισε «κίνηση αντιπερισπασμού» την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή, γιατί, όπως είπε, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας και γι' αυτό επέλεξε «να προχωρήσει σε πολιτικό αντιπερισπασμό, φτιάχνοντας ένα θέμα εκ του μη όντος».

Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «έχει απαντήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια» και παρατήρησε: «Για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο το τελευταίο διάστημα, η Ν.Δ. δεν έχει να πει τίποτα και αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μια υπόθεση, η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί να θεωρηθεί σκάνδαλο».

Σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ να είναι επτά οι τηλεοπτικές άδειες και αν ακυρώνει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Εμείς είχαμε αυτή την άποψη, ως κυβέρνηση, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι θα δώσει άλλες τρεις άδειες. Αυτό το οποίο, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν ίσχυαν τα επιχειρήματα που τότε προβάλλονταν από την πλευρά της μείζονος, ακόμα και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι το φάσμα είναι απεριόριστο και χωράνε απεριόριστα κανάλια. Το ΕΣΡ έκανε τις δικές τους εκτιμήσεις και με ανεξάρτητο τρόπο αποφάσισε αυτό που αποφάσισε».

Τόνισε την ανάγκη ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί άμεσα και πως θα πρέπει το συνολικό τίμημα των επτά αδειών να είναι αντίστοιχο, ως τάξη μεγέθους, με το συνολικό τίμημα των τεσσάρων αδειών.

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική κατάληξη στη Διάσκεψη της Ελβετίας για το Κυπριακό καταλόγισε ευθύνες στην πλευρά της Τουρκίας, λέγοντας ότι είχε προεξοφλήσει την αδυναμία θετικής κατάληξης και το ζητούμενο ήταν ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος προσήλθαν σε αυτή τη συνάντηση με ειλικρίνεια, με καλή πίστη, με διάθεση να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτά τα οποία η Τουρκία ζητά δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την ελληνική και κυπριακή πλευρά. Θα ήταν σαν οι Βαλτικές χώρες να βρίσκονται σε καθεστώς εγγυήσεων από τη Ρωσία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter