Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

BBG: Η Deutsche Bank θα μεταφέρει assets από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

deutschebank 930 3

Η Deutsche Bank ετοιμάζεται να μεταφέρει μεγάλα τμήματα των assets του trading και της επενδυτικής τραπεζικής της από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη, ως «απάντηση» στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο Λονδίνο, σε ένα booking center στη Φρανκφούρτη, ανέφεραν οι πηγές.

Η στρατηγική αυτή, η οποία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί και η οποία θα επανεξεταστεί στην περίπτωση που αλλάξει το σενάριο του Brexit, πιθανότατα θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες.

Αν η Βρετανία χάσει τα δικαιώματα passporting που παρέχονται στα μέλη της ΕΕ, τότε η Deutsche Bank πιθανότατα θα έπρεπε να μετατρέψει το κλάδο του Λονδίνου, όπου εγγράφει το μεγαλύτερο μέρος των βρετανικών δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, σε θυγατρική που θα χρειάζονταν κεφάλαια, σύμφωνα με πηγή. Η μετάβαση σε ένα booking hub της Φρανκφούρτης θα είναι σταδιακή και θα απαιτήσει επενδύσεις σε υποδομές, τεχνολογία και χώρους, σημείωσε άλλη πηγή.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter