Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία για δόση βλέπει ο Σόιμπλε, «σαφήνεια αλλά όχι αριθμοί» για το χρέος

soimple daisel 4

Σήμερα θα έχουμε τη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, εκτίμησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Εξέφρασε και την ελπίδα στο τέλος του προγράμματος η Ελλάδα να είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε «θα καταφέρουμε να βρούμε έναν τρόπο να το κρατήσουμε».

«Δεν θα μιλήσουμε για συγκεκριμένους αριθμούς για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε θετικά βήματα σήμερα. Είμαστε στο τελευταίο έτος του προγράμματος. Προετοιμάζουμε την Ελλάδα για την επόμενη φάση» δήλωσε προσερχόμενος στο συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πρέπει να δούμε τι ξέρουμε έως τώρα και να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας» είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα υπάρξει απόφαση για το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, κάτι που θα γίνει το 2018, αν και -όπως πρόσθεσε- οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν μεγαλύτερη σαφήνεια για την προσαρμογή του.

Συμπλήρωσε πως έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ δανειστών και Ελλάδας ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Αισιόδοξος ο Ευκλ.Τσακαλώτος

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Αθήνα δήλωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup.

Ερωτηθείς αν περιμένει συμφωνία στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο Λουξεμβούργο ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι «αισιόδοξος».

Την εκτίμησή του ότι η ελληνική πλευρά θα λάβει σήμερα την έγκριση για την επόμενη δόση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας εξέφρασε και ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του ESM, «αναμένω σήμερα ότι ο Ευκλείδης θα φύγει με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά».

Newsroom ΔΟΛ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter