Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Φέσσας: Εθνικός στόχος οι ιδιωτικές επενδύσεις

o proedros tou seb theodoros fessas

«Εθνικός στόχος είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις και με αυτόν τον στόχο νομίζω όλοι θα συμπορευθούμε, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και κοινωνία». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο περιθώριο της πρώτης φάσης των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όπως είπε ο κ. Φέσσας, ο ΣΕΒ με τις επιχειρήσεις-μέλη του στηρίζει σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του την οικονομία, αλλά πολλές φορές κοιτάει μπροστά. ​

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στη φετινή επέτειο συμπλήρωσης των 110 χρόνων του Συνδέσμου σημειώνοντας ότι «η υπερεκατονταετής ιστορία του Συνδέσμου μας, όπως επέζησε μέσα από Παγκόσμιους Πολέμους, Εμφύλιο, Δικτατορία, διχασμούς και τόσες άλλες κρίσεις, η εσωτερική του σοφία και γνώση για τις βαθύτερες συναρμογές της ελληνικής οικονομίας, η ενότητα των μελών μας, είναι η δύναμή μας. Αυτή ακριβώς η ανθεκτικότητα του ΣΕΒ αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στα μέλη ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι θα συνεχίσουμε να προωθούμε δυναμικά την ατζέντα των επενδύσεων. «Στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στις αρχές του 2018 θα πραγματοποιήσουμε ειδικό επενδυτικό συνέδριο, όπου θα καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φέσσας για την ανάγκη της βιομηχανικής αναγέννησης της χώρας σημειώνοντας ότι η ελληνική βιομηχανία με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές της και να στηρίξει πολύ περισσότερο την ελληνική οικονομία.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΣΕΒ ενέκριναν, μεταξύ των άλλων, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2016, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2016), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2017. Η πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του προέδρου της Συνέλευσης, Αναστάση Δαυίδ (Coca Cola 3E) και της Γραμματέως της Συνέλευσης, Πέγκυ Αντωνάκου (Microsoft Hellas).

Στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόλου και της δράσης του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι τη χρονιά που μας πέρασε «γίναμε περισσότεροι και πιο δυνατοί» αυξάνοντας τη βάση μελών του ΣΕΒ κατά 30%.

«Εκπροσωπούμε ένα όλο και πιο σημαντικό μερίδιο της οικονομίας. Τα μέλη μας στηρίζουν έμπρακτα τα δημόσια έσοδα, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν, επενδύουν, εξάγουν και πραγματοποιούν το 65% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος στους τομείς της βιομηχανίας και μεταποίησης, της φορολογικής δικαιοσύνης, της καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των νέων δεξιοτήτων και της αγοράς εργασίας, της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, του ανταγωνισμού και των αγορών προϊόντων, του διεθνούς εμπορίου & Εξωστρέφειας, Νεοφυούς επιχειρηματικότητας, Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), Εταιρικής Διακυβέρνησης, Ενέργειας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσα από τις 19 Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας και της συμμετοχής 320 ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων σε αυτές.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter