Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις κορυφαίες θέσεις του "δείκτη μιζέριας" του Bloomberg η Ελλάδα

euro 6

Άλλη μια αρνητική διάκριση για την Ελλάδα της κρίσης, καθώς φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο εξαθλιωμένων χωρών του Bloomberg.

Ειδικότερα, με βάση τον "δείκτη μιζέριας" του Bloomberg, που απαρτίζεται από 65 χώρες και μετρά τον βαθμό εξαθλίωσής τους συνδυάζοντας τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την ανεργία, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση μετά την Βενεζουέλα, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Η δε Βενεζουέλα διατηρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά σε τεράστια απόσταση από την δεύτερη πιο "μίζερη" χώρα του κόσμου. Ειδικότερα, συγκεντρώνει 499,7 μονάδες, ενώ η Ν. Αφρική που την ακολουθεί συγκεντρώνει 32,2 μονάδες στην εν λόγω δείκτη. Τα στοιχεία του Bloomberg καταδεικνύουν πως τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας την έχουν βυθίσει στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα με 23,2 μονάδες βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας... μιζέριας, ενώ τελευταία είναι για άλλη μια χρονιά η Ταϊλάνδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο άλμα προς τα πάνω στην βαθμίδα μιζέριας, πραγματοποίησε φέτος η Πολωνία, η οποία από την 45η θέση σκαρφάλωσε στην 28η θέση της λίστας μιζέριας. Περισσότερη "μιζέρια" έφερε το 2016 και στην Ρουμανία, την Λετονία, την Σλοβακία και το Μεξικό.

Η Μ. Βρετανία ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη εξαθλίωσης στον απόηχο της απόφασης για Brexit.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter