Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινητικότητα για την Μαρίνα Αλίμου

TAIPED 00

Προχωρά ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου, με τον προγραμματισμό να προβλέπει την διενέργεια του διαγωνισμού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 Στο πλαίσιο αυτό η Εντεταλμένης Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ και υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τις μαρίνες, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, είχε προ ημερών συνάντηση με το Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η Μαρίνα Αλίμου, εν όψει του διαγωνισμού για την παραχώρησή του σε ιδιώτη για περίοδο 40 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό ζήτημα από πλευράς Δήμου ήταν το ζήτημα της χρήσης του κολυμβητηρίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο της μαρίνας, με αίτημα του Δήμου να παραμείνει εκεί, κάτι για το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίθηκε θετικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η κυρία Τσιτσογιαννοπούλου δεσμεύτηκε επίσης, να εξετάσει όλα τα αιτήματα του Δήμου, ώστε σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία, ενημερώνοντας τον κ. Κονδύλη ότι ο προγραμματισμός για το διαγωνισμό προβλέπει την πραγματοποίησή του το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Μαρίνα Αλίμου αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων, με ένα πολύ μεγάλο δυναμικό ελλιμενισμού σκαφών, 1.100 θέσεων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι επαγγελματικά σκάφη προς ενοικίαση. Η εξαιρετική στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη της χερσαία ζώνη αποτελούν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της, ενώ λόγω της τεράστιας επένδυσης στο Ελληνικό στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν βέβαιο το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώρια και ξένα σχήματα.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter