Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα 2,36 δισ. οι εκτιμώμενες επενδύσεις από το Σχέδιο Γιούνκερ

ergotaksio kataskeues oikodomi

Επενδύσεις, συνολικού εκτιμώμενου ύψους 2,36 δισ. ευρώ, έχει αποφέρει μέχρι στιγμής, η εφαρμογή του επενδυτικού Σχεδίου «Γιούνκερ» στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει εννέα πράξεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) - τόσο για έργα υποδομής όσο και για συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ με ενδιάμεσους φορείς - ύψους 897 εκατ. ευρώ, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις 2,36 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά,

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει 6 έργα περιλαμβανομένων των Creta Farms και Diorama Hellenic Growth Fund στην Ελλάδα. Αυτά τα 6 έργα έχουν λάβει χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ ποσού 824 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει εγκρίνει 3 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ ποσού 73 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του ΕΤαΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ύψους 462 εκατ. ευρώ. Από τις συμφωνίες αυτές αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 1.400 ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Για το σύνολο των κρατών - μελών της Ευρώπης, έχουν εγκριθεί πράξεις 27,5 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποφέρουν επενδύσεις 154 δισ. ευρώ, δηλαδή το ήμισυ σχεδόν του αρχικού στόχου των 315 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει ήδη εγκρίνει 151 έργα υποδομής για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 19,8 δισ. ευρώ.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) έχει εγκρίνει 234 συμφωνίες χρηματοδότησης, με συνολική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 7,7 δισ. ευρώ. Περίπου 377.000 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να επωφεληθούν

naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter