Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλαγές στον κλάδο της ναυτιλίας ετοιμάζει η Revoil

roussos 180 1 104225 4J3013 b

Με υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς του πρώτου εξαμήνου ανέβηκαν οι πωλήσεις καυσίμων της Revoil κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γεώργιος Ρούσσος στα πλαίσια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ειδικότερα, ενώ το πρώτο εξάμηνο η Revoil είχε ανεβάσει τον όγκο των πωλήσεών της κατά 3,24%, στο εννεάμηνο το ποσοστό αυτό διευρύνθηκε στο +5,8%, όταν μάλιστα η αγορά στο σύνολό της υποχρεώθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα σε πτώση 2,2% (βενζίνες -1,1%, πετρέλαιο κίνησης +4% και πετρέλαιο θέρμανσης -19,1%).

«Το μερίδιό μας στην αγορά έχει ξεπεράσει το 10%», ανέφερε ο κ. Ρούσσος, αποδίδοντας το γεγονός αυτό όχι μόνο στην αύξηση των συνεργαζόμενων πρατηρίων (542 σήμερα, έναντι 535 στις 30 Ιουνίου και 520 στις αρχές του έτους), αλλά και στην αναδιάρθρωση που υλοποιείται, με την προσθήκη περισσότερο αποδοτικών πρατηρίων σε σχέση με ορισμένα άλλα, με τα οποία διακόπτεται η συνεργασία.

Ο CEO της εισηγμένης αναφέρθηκε επίσης και στη δεύτερη δραστηριότητα της Revoil, τη ναυτιλιακή (κάτοχος τριών πλοίων). Η γενική συνέλευση των μετόχων έχει κατ' επανάληψη εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εταιρείας για ενδεχόμενη πώληση της συγκεκριμένης δραστηριότητας λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος διεθνώς, χωρίς ωστόσο μια τέτοια ενέργεια να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

«Το σχετικά ευχάριστο είναι πως κατά το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται κάποια τόνωση των ναύλων. Δεν εξετάζουμε το σενάριο της πώλησης του κλάδου, αλλά της αναδιάρθρωσής του. Ειδικότερα μελετούμε το αν πρέπει να διαθέσουμε δύο από τα τρία πλοία μας ως scrap, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα νέο πλοίο με ηλικία χαμηλότερη των δέκα ετών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, χαρακτήρισε ως άριστες τις σχέσεις της εταιρείας του τόσο με τις τράπεζες, όσο και τα διυλιστήρια, ενώ εξέφρασε επίσης και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας:

«Αναμφίβολα, η αυξημένη φορολόγηση θα πλήξει την αγορά των καυσίμων, ωστόσο θέλω να ελπίζω πως η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα θα μπορέσει να μετριάσει τις όποιες απώλειες. Είμαι φύσει αισιόδοξο άτομο και ευελπιστώ πως η οικονομία μας θα μπορέσει να ανακάμψει, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και η χώρα επιβάλλεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν γίνουν αυτά, τότε θα βελτιωθεί η ψυχολογία, θα τονωθεί η ρευστότητα στην οικονομία και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να γίνουν επενδύσεις τόσο από τους ξένους, όσο και από τους Έλληνες. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομία είναι κατά κύριο λόγο ψυχολογία. Πότε η ελληνική οικονομία θα έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα; Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε είναι η ανεργία», κατέληξε ο κ. Ρούσσος.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter