Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρωτόκολλο συνεργασίας με Καζακστάν υπέγραψε ο Δ. Μάρδας

mardas4

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας επιστρέφει αύριο από την Αστάνα, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Καζακστάν. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα και του Καζάκου ομολόγου του, κ. R. Vassilenko. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, παράλληλα με τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα ελληνικό - καζαχικό επιχειρηματικό forum, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφησαν δύο συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και των ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης, αντιστοίχως.

Στο forum συμμετείχαν συνολικά 15 ελληνικές επιχειρήσεις, προερχόμενες κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν πληθώρα συναντήσεων με αντίστοιχες εταιρίες του Καζακστάν.

Επίσης, στο περιθώριο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο κ. υφυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, κ. E. Idrissov, κατά την οποία διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους και έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Μάρδας πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Αστάνα, παρουσία μελών της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter