Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναβλήθηκε το αποψινό Euroworking Group - Αγωνία για τη δόση των 2 δισ.

euroworking group 009

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group η οποία επρόκειτο να προετοιμάσει τις αποφάσεις που θα λάμβανε την Δευτέρα το Eurogroup για τη χορήγηση της δόσης των Οπως ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες, το Euroworking Group ακυρώθηκε και το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά εξαρτάται από το πότε θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια και το αν θα ξεκαθαρίσουν κάποια κρίσιμα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο τρίτο πρόγραμμα για την χώρα μας.

Παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τα μεσάνυχτα χθες, κυβέρνηση και δανειστές δεν φαίνεται να κλίνουν προς συμφωνία για το θέμα των πλειστηριασμών, ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για τα σχέδια για φορολόγηση του τζόγου σαν αντιστάθμισμα για την μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η αγωνία πλέον για τη χορήγηση της δόσης των 2 δισ. ευρώ - που αναμενόταν να αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας- κορυφώνεται και στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, όπως είναι τα «κόκκινα δάνεια», οι πλειστηριασμοί και τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter