Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο αντικαταστάτης της Σαββαϊδου στη ΓΓ Εσόδων

koutemdakis fragiskos

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού, προωθεί η κυβέρνηση ως αντικαταστάτη της Κατερίνας Σαββαΐδου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, ενώ το βράδυ της Πέμπτης δημοσιεύτηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που ορίζει προσωρινό αντικαταστάτη. Σύμφωνα με το Έθνος, ο όνομα του κ. Κουτεντάκη είχε ακουστεί και για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής ενώ έχει ήδη εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε EWG.

Το τελευταίο διάστημα η συνεργασία του με τον Γιώργο Χουλιαράκη ήταν πολύ στενή.

Ο κ. Κουτεντάκης έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Warwick. Έλαβε το διδακτορικό του το 2006 στα Οικονομικά της Εργασίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Προσωρινός αντικαταστάτης

Ορίστηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο αντικαταστάτης της πρώην Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία αποπέμφθηκε με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η απόφαση αναφέρει πως η κυβέρνηση αποφασίζει "τον ορισμό ως αναπληρωτή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της θητείας της Αικατερίνης Σαββαΐδου, μέχρι τον διορισμό του διαδόχου της, τον Μπάκα Ιωάννη του Δημήτριου, υπάλληλο του Κλάδου Π.Ε. Εφοριακών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων".

Προστίθεται πως "σε περίπτωση που ο ορισθείς αναπληρωτής αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ή για οποιοδήποτε λόγο παύσει να τα ασκεί, ως αναπληρώτρια, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, μέχρι τον διορισμό νέου, ορίζεται η Γιαλούρη Ειρήνη του Δημητρίου, υπάλληλος του Κλάδου Π.Ε. Τελωνειακών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων".

Πηγή: www.nooz.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter