Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποκαλύψεις Τέρενς Κουίκ για λαθρεμπόριο πετρελαίου από τα Ελληνικά Πετρέλαια!

Terens Kouik

Στην αποκάλυψη ότι, πλοίο των Ελληνικών Πετρελαίων μετέφερε, λαθραία, 13.000 τόνους αφορολόγητου πετρελαίου, “προχώρησε” o Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας για το μεγάλο ζήτημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. 

«Πρόκειται για σκοτεινό κόσμο φοροδιαφυγής, που κοστίζει πολλά δις Ευρώ κάθε χρόνο στο Ελληνικό κράτος», τόνισε στο news.makedonias.gr, ο Υφυπουργός, ενώ αναφερόμενος, ειδικότερα, στο ναυτιλιακό καύσιμο και τα “φλοπς” (σκάφη που μεταφέρουν λήμματα / απόβλητα από τα καράβια στη στεριά, αλλά χρησιμοποιούνται από τους λαθρέμπορους για μεταφορά αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου), κάνει λόγο για «μεγαλοπροστάτες» και «πληρωμένους μπράβους».
«Η εσωτερική ενημέρωση που έχω, αναφέρεται σε πλοίο των ΕΛΠΕ, που φορτώθηκε από Ελευσίνα για Ασπρόπυργο και με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αφορολόγητο πετρέλαιο κοντά στους 13.000 τόνους και “ξέχασε” να πάρει μαζί τα προβλεπόμενα έγγραφα!!! Η εκ των υστέρων “διευθέτηση” (τυπική αβλεψία ή τυπικό σφάλμα το αποκάλεσαν κάποιοι) δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην εφαρμοστούν όλοι οι προβλεπόμενοι νόμοι. Πρόστιμα, ποινές και πλήρης εισαγγελική έρευνα. Ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και ως μέλος της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής, έχω κάθε δικαίωμα να ζητήσω την πιο αυστηρή αντιμετώπιση του γεγονότος», τόνισε ο Υφυπουργός, ενώ αναφερόμενος στα «σκοτεινά» κυκλώματα λαθρεμπορίας ναυτιλιακού καυσίμου είπε:
«Στο ναυτιλιακό πετρέλαιο μιλάμε για εξειδικευμένες συμμορίες, οι οποίες μάλιστα, με τους μεγαλοπροστάτες τους και με πληρωμένους μπράβους, απειλούν τον όποιον θελήσει να παρέμβει. “θα σου σπάσουμε τα πόδια”, “θα σου σπάσουμε τα χέρια”, “θα σε καθαρίσουμε”...».
Ο κ. Κουίκ, σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, μιλώντας για την υπόθεση «ΑΤΕ» και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα o Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε:
«Θα ήθελα να δω το συντομότερο δυνατόν τις εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν τις προβλεπόμενες ποινικές διώξεις. Δεν μπορούμε να έχουμε στο καθεστώς ατιμωρησίας όλους αυτούς που πράγματι “έφαγαν” τις σάρκες των Ελλήνων», ενώ ερωτώμενος “ξέρετε ποιοί είναι;”, απάντησε:
«Τα ονόματα έχουν σταλεί στις δύο αρμόδιες Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου. Εγώ και να ήξερα δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Αλλά, μην αμφιβάλλετε, ότι θα βρείτε πολλά γνωστά και ενδιαφέροντα ονόματα, από πολλούς γνωστούς χώρους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter