Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μάρδας: Με δραχμή η υποτίμηση μπορεί να φτάσει ακόμη και το 70%

mardas ooo

Η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή. Μιλώντας στο Μega υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%.

«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων» τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. «Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος»

«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάρδας.

«Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα» τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν».

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter