Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άρση περιορισμών για εμβάσματα ζητά το ΒΕΠ

VEP logo 12

Την άμεση άρση του περιορισμού εκτέλεσης των εμβασμάτων για προμήθεια πρώτων υλών από ΜμΕ επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ, χωρίς περίπλοκες διατυπώσεις, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Αρση περιορισμών για εμβάσματα έως €7.000 ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά Την ανάγκη άμεσης άρσης του περιορισμού εκτέλεσης των εμβασμάτων για προμήθεια από τις Μμε επιχειρήσεις πρώτων υλών μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ, ζήτησε με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, και στους, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα, Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα, και τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, κ. Ν. Φράγκο, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κος Ανδριανός Μιχάλαρος.

Ποιο συγκεκριμένα ο κος Μιχάλαρος αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε και να μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των μελών μας για την κατάσταση στην αγορά μετά την εφαρμογή του περιορισμού στη διακίνηση κεφαλαίων.

Καθημερινά γινόμαστε – όπως και σεις - αποδέκτες επιστολών διαμαρτυρίας αλλά και κραυγών αγωνίας από επιχειρηματίες μέλη μας για την τύχη των επιχειρήσεων τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και ηρεμία της αγοράς .

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε ανοικτή καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη του έχει καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το Capital Controls τα έχει ταξινομήσει και ιεραρχήσει .

Κυριότερο πρόβλημα αναδεικνύεται η αδυναμία εκτέλεσης εμβασμάτων σε προμηθευτές του εξωτερικού ιδιαίτερα για την αγορά πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε, ως πρώτο μέτρο, την άμεση άρση του περιορισμού εκτέλεσης των εμβασμάτων για προμήθεια πρώτων υλών από ΜμΕ επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ, χωρίς περίπλοκες διατυπώσεις και επίσης την πληρωμή των προμηθευτών στο εξωτερικό με χρήση των ποσών που προέρχονται είτε από καταθέσεις μετρητών είτε από πιστώσεις που προέρχονται από το εξωτερικό.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μερική εξομάλυνση της κατάστασης, χωρίς να δημιουργούν δημοσιονομικά προβλήματα στο κράτος.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter